Rozšíření řady koření
Značka nejoblíbenějšího koření si pro spotřebitele připravila další příjemné překvapení.
Se začátkem jara se na pultech obchodů objevily další čtyři druhy koření, které čeští konzumenti nejvíce postrádali v nabídce koření značky Vitana.
„Češi stále objevují nové trendy ve vaření. V souvislosti s pandemií také více vaří a hledají inspiraci na nová jídla,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu. „Samozřejmostí je zavírací sáček, který lépe uchová chuť a vůni těchto aromatických koření.“
Tradiční koření v mleté formě
Muškátový ořech mletý - skvěle se hodí do smetanových omáček a polévek. Přidává se ale i do sladkých dezertů a pečiva, například do kynutého těsta.
Hřebíček mletý - používá se nejen do perníčků a jiného pečiva, ale hodí se i na maso. Je nedílnou součástí mnoha směsí jako Garam Masala.
Nové druhy koření
Růžový pepř - přidává se do jídel, která chceme jen jemně okořenit a nepřebít chuť základních surovin. Hodí se k rybám, hovězím steakům, ale používá se i na dozdobení jídel.
Vanilkový prášek - používá se všude tam, kde vanilkový lusk. Zejména do sladkých jídel jako jsou vanilkové rohlíčky, vanilková zmrzlina nebo pudink. Vanilkový prášek se dá využít v teplé i studené kuchyni.
V nejbližší době se spotřebitelé ještě mohou těšit na uvedení další skvělé novinky z řady koření, a to cejlonské skořice mleté, která se někdy se také nazývá skořicí pravou.