Orkla - Foods česko a Slovensko

30. 03. 2021

Rozšíření řady koření

Značka nejoblíbenějšího koření si pro spotřebitele připravila další příjemné překvapení.

Rozšíření řady koření
Nové druhy koření od Vitany

Se začátkem jara se na pultech obchodů objevily další čtyři druhy koření, které čeští konzumenti nejvíce postrádali v nabídce koření značky Vitana.

„Češi stále objevují nové trendy ve vaření. V souvislosti s pandemií také více vaří a hledají inspiraci na nová jídla,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu. „Samozřejmostí je zavírací sáček, který lépe uchová chuť a vůni těchto aromatických koření.“

Tradiční koření v mleté formě

Muškátový ořech mletý - skvěle se hodí do smetanových omáček a polévek. Přidává se ale i do sladkých dezertů a pečiva, například do kynutého těsta.

Hřebíček mletý - používá se nejen do perníčků a jiného pečiva, ale hodí se i na maso. Je nedílnou součástí mnoha směsí jako Garam Masala.

Nové druhy koření

Růžový pepř - přidává se do jídel, která chceme jen jemně okořenit a nepřebít chuť základních surovin. Hodí se k rybám, hovězím steakům, ale používá se i na dozdobení jídel.

Vanilkový prášek - používá se všude tam, kde vanilkový lusk. Zejména do sladkých jídel jako jsou vanilkové rohlíčky, vanilková zmrzlina nebo pudink. Vanilkový prášek se dá využít v teplé i studené kuchyni.

V nejbližší době se spotřebitelé ještě mohou těšit na uvedení další skvělé novinky z řady koření, a to cejlonské skořice mleté, která se někdy se také nazývá skořicí pravou.