Optimalizace výrobních kapacit, uzavření závodu v Mařaticích
Společnost Orkla Foods Česko a Slovensko plánuje nové investice do závodů v Bzenci a Babicích, které mají navýšit jejich výrobní kapacitu a lépe uspokojit spotřebitelskou poptávku v Česku a v dalších evropských zemích.
„Závod v Bzenci se bude
specializovat na zeleninové portfolio a okurky, Babice se zaměří na výrobu
hotových jídel a paštik a v rakouském závodu Felix v Mattersburgu se budou
vyrábět kečupy, omáčky a část protlaků,“ říká Petr
Novák, Supply Chain Director společnosti Orkla Foods Central Europe.
S touto změnou souvisí také uzavření závodu v Mařaticích na začátku příštího roku, ve kterém nyní pracuje 112 zaměstnanců.
Naprostá většina zaměstnanců z mařatického závodu dostane nabídku pracovat v nedalekých Kunovicích, Babicích nebo Starém Městě. Zbylým pracovníkům bude nabídnuta pomoc a podpora pro uplatnění mimo společnost Orkla Foods Česko a Slovensko.
V závodě v Mařaticích se v současné době vyrábějí kečupy, hotové omáčky a protlaky značky Otma
a Hamé. „Výroba těchto produktů v jiném závodě Orkly nebude mít v žádném případě vliv na značku, recepturu, chuť a kvalitu produktů. Pro spotřebitele se vůbec nic nemění,“ dodává Novák.
Uvedené změny jsou součástí dlouhodobé strategie skupiny Orkla a nemají žádnou souvislost s probíhající pandemií koronaviru covid-19.